Δημιουργία προϊόντος

Λεπτομέρειες προϊόντος  Παραλλαγές Ειδικά πεδία Άλλα στοιχεία Παράδοση/Ημ. συμβάντος Κανόνες έκπτωσης Google product search

Στην πλατφόρμα NagaCommerce μπορούμε να δημιουργήσουμε οποιοδήποτε προϊόν, από την αρχή, με κάθε λεπτομέρεια. Ας δούμε μαζί τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Από το μενού ¨Προϊόντα¨ θα επιλέξουμε το ¨Δημιουργία προϊόντος¨ για να ανοίξει η καρτέλα δημιουργίας.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Screenshot λεπτομέρειες

Επιλέγουμε αρχικά αν θέλουμε το προϊόν να εμφανίζεται στο eshop μας.Στο πρώτο πλαίσιο θα συμπληρώσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος όπως το όνομα, τον κωδικό SKU, την μάρκα, το βάρος, λέξεις αναζήτησης, διαθεσιμότητα και την κατηγορία στην οποία ανήκει.

Ο κωδικός SKU αναφέρεται στον κωδικό κατασκευαστή, εάν δεν υπάρχει, μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς μία σειρά από κωδικούς για να τους χρησιμοποιούμε για την αναγνώριση των προϊόντων σας.  

Εάν το προϊόν που δημιουργείτε είναι το πρώτο μιας καινούργιας μάρκας που δεν έχετε ακόμη δημιουργήσει στο eshop σας, μπορείτε εύκολα με το κουμπί ¨Δημιουργήστε νέα¨ να το κάνετε από εδώ.  

Το βάρος είναι πολύ σημαντικό να συμπληρωθεί, γιατί χρησιμοποιείται στον αυτόματο υπολογισμό των μεταφορικών. Μπορείτε να ζυγίσετε ενδεικτικά μερικά από τα προϊόντα σας και να το συμπληρώνετε κατά προσέγγιση για τα όμοια.

Οι λέξεις κλειδιά που θα συμπληρώσετε εδώ, θα χρησιμεύσουν στην εσωτερική αναζήτηση του eshop σας. Δεν χρειάζεται να βάλετε τις λέξεις που υπάρχουν ήδη στον τίτλο του προϊόντος και καλό θα ήταν να διαφοροποιούνται ανά προϊόν για να δίνουν πιο στοχευμένα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και Greeklish.

Η επιλογή της διαθεσιμότητας στο πρώτο πλαίσιο της καρτέλας αναφέρεται στις πληροφορίες που θα αναγράφονται στην σελίδα του προϊόντος. Οι τιμές αυτές είναι συμβατές με τους κανόνες των marketplaces όπως το Skroutz και δεν είναι δεσμευτικές όσον αφορά την δυνατότητα αγοράς του προϊόντος από τον πελάτη.

Στην συνέχεια επιλέγουμε την κατηγορία στην οποία ανήκει το προιόν. Εισάγουμε το προϊόν πάντα στο βάθος των υποκατηγοριών αν υπάρχουν. Αν και η κατηγορία είναι καινούρια μπορούμε να δημιουργήσουμε μία με το κουμπί ¨Γρήγορη δημιουργία νέας¨ και να την επεξεργαστούμε αργότερα. Για την περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες δείτε το αντίστοιχο Άρθρο. 

Στο δεύτερο πλαίσιο θα ρυθμίσουμε την τιμή του προϊόντος. Εισάγουμε την τιμή πώλησης και αν θέλουμε εισάγουμε και τιμή έκπτωσης. Η έκπτωση αυτή μπορεί να έχει ημερομηνία έναρξης ή/και λήξης. Η τιμή κόστους δεν εμφανίζεται στο eshop, είναι ορατή μόνο στους διαχειριστές. Τέλος επιλέγουμε κλάση φόρου και τύπο προϊόντος.