Κάθετο Σύστημα Διαχείρισης Πελατολογίου

Η NagaCommerce παρέχει ένα εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης πελατολογίου, ειδικά διαμορφωμένο με δυνατότητες και εργαλεία για το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Πλέον η διαχείριση, ανεξαρτήτως όγκου, πελατών γίνεται δημιουργική με τις ενσωματωμένες λειτουργίες και φίλτρα που σας βοηθούν να δείτε τους πελάτες σας με άλλο μάτι.

Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τους πελάτες σας.

Στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, πελάτες θεωρούμε όσους έχουν κάνει δημιουργία λογαριασμού στο κατάστημα μας. Για εμάς, πελάτες σας είναι αυτοί που ξεκινήσατε να δημιουργείτε μία σχέση εμπιστοσύνης από τη στιγμή που έβαλαν την πρώτη τους παραγγελία στο ηλεκτρονικό σας μαγαζί.

Ιστορικότητα Πελάτη

Παρακολουθήστε κάθε κίνηση των επισκεπτών σας, με τα εργαλεία ιστορικότητας όπως Προβολές προϊόντων, Ιστορικότητα παραγγελιών, Wishlist, εγκαταλελειμένα καλάθια κ.α

Πολλαπλές Διευθύνσεις

Κάθε πελάτης έχει το δικό του βιβλίο διευθύνσεων για πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή κατά το checkout

Πορτοφόλι πελατών

Είτε από επιστροφές, είτε από χειροκίνητη εισαγωγή από εσάς, ένας πελάτης σας μπορεί να έχει “χρήματα” στο λογαριασμό του για να κάνει τις μελλοντικές αγορές του.

Εσωτερικές σημειώσεις

Καταγράψτε μία συμπεριφορά ή μία σημείωση για έναν πελάτη και θα εμφανίζεται κάθε φορά που “τον βλέπετε μπροστά σας”

Δυναμικές προβολές πελατών

Με τις “προβολές πελατών” εννοούμε τα φίλτρα αναζήτησης πελατών που μπορείτε να δημιουργήσετε για να ομαδοποιήσετε τους πελάτες σας. Με το “δυναμικές” εννοούμε ότι τα αποτελέσματα είναι μεταβαλλόμενα ανάλογα με τα τρέχων δεδομένα των πελατών σας.

Ένα μοναδικό σύστημα που θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε τεράστιους όγκους πελατών με μόνο λίγα κλικ.

Ιδανικές περιπτώσεις για χρήση των προβολών:

Email Newsletter

Viber/SMS Καμπάνιες

Γρήγορο Φιλτράρισμα

Κανόνες Εκπτώσεων

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Πώς τα χρησιμοποιούν οι πελάτες μας

Σας παρουσιάζουμε μερικά πραγματικά παραδείγματα. Χρησιμοποιήστε τα δικά σας δεδομένα και λίγο φαντασία για να ορίσετε τους δικούς σας στόχους!

Τελευταίες 90 ημέρες

Δημιουργούμε φίλτρο για να μας επιστρέψει ποιοι πελάτες μας έκαναν παραγγελία τις τελευταίες 90 ημέρες. Εξάγουμε τη λίστα (αυτόματα) σε μία newsletter λίστα και τους στέλνουμε ένα κουπόνι προσφοράς.

Φτιάξε το δικό σου φίλτρο

Αυτές είναι κάποιες από τις ιδέες που έχουμε δει ή προτείνουμε στους πελάτες μας για να διαχειριστούν σωστά και αποδοτικά το πελατολόγιο τους. Φτιάξτε τα δικά σας φίλτρα και εκμεταλλευτείτε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό με τον καλύτερα δυνατό τρόπο!

"Καλοί πελάτες"

Φιλτράρουμε όσους έκαναν πάνω από 10 παραγγελίες σε επιλεγμένο διάστημα και τους δίνουμε αυτόματα μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης στα προϊόντα μίας ή πολλών κατηγοριών. Έπειτα τους ενημερώνουμε για την προσφορά με ένα μήνυμα μέσω Viber.

Νησιώτες

Όσοι μένουν στα Δωδεκάνησα θα λάβουν πρώτοι ενημέρωση για τις επερχόμενες εκπτώσεις του χειμώνα. Μαζί θα τους προσφέρουμε και δωρεάν μεταφορικά.

"Ας γνωριστούμε ξανά"

Όσοι δεν έχουν κάνει παραγγελία για πάνω από 180 ημέρες, θα λάβουν ένα Viber/SMS ή Email που θα τους δίνουμε ένα κουπόνι έκπτωσης στο σύνολο της παραγγελίας τους.

Δώρα Χριστουγέννων

Δημιουργούμε 3 διαφορετικές προβολές, μία για κάθε εύρος ποσού που έχουν ξοδέψει στο κατάστημα μας. όσοι ξόδεψαν μέχρι 100€ όλο το χρόνο, θα έχουν έκπτωση 10%. Από 101 εώς 500€ θα έχουν 15% έκπτωση. Πάνω από 500€ έκπτωση 20% και δωρεάν μεταφορικά!!

B2B

Μια διαφορετική προσέγγιση για επαγγελματίες B2B

Ομάδες Πελατών

Δημιουργήστε όσες Ομάδες πελατών χρειάζεται η επιχείρηση σας για να λειτουργήσει εύκολα και σωστά για πωλήσεις σε επαγγελματίες.

Τιμολογιακές Πολιτικές

Οργανώστε τις τιμολογιακές πολιτικές ανά ομάδα πελατών και τοποθετήστε κάθε πελάτη στην αντίστοιχη ομάδα. Εφάρμοστε τις τιμολογιακές πολιτικές με ποσοστό ή ποσό σε κατηγορίες ή σε όλο το κατάστημα.

Ειδική πρόσβαση σε περιεχόμενο

Υπάρχουν προϊόντα και σελίδες με πληροφορίες που δεν επιθυμείτε να είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Δώστε πρόσβαση σε πελάτες που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες, είτε αφορά προϊόντα/κατηγορίες, είτε ακόμα και σελίδες.

Κλιμακωτές εκπτώσεις

Μπορείτε να δημιουργήσετε μία ομάδα πχ. “Πελάτες Χονδρικής” και η τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόζεται θα αφορά την ποσότητα των προϊόντων ή την αξία της παραγγελίας.

Συνδυάστε εργαλεία και δυνατότητες για μέγιστο αποτέλεσμα

Κανόνες Εκπτώσεων

Εφαρμόστε κανόνες εκπτώσεων για συγκεκριμένους πελάτες βάση Ομάδας ή Προβολής πελατών. Χωρίς να δημοσιεύονται στους υπόλοιπους επισκέπτες ή στα Marketplaces

Μάθετε περισσότερα

Email Newsletters

Δημιουργήστε λίστες email newsletter βάση πελατών και στείλτε τους ενημερωτικά μηνύματα με στοχευμένο περιεχόμενο που πραγματικά τους αφορούν

Learn more

Viber/SMS Καμπάνιες

Στείλτε καμπάνιες στο Viber  ή μέσω SMS στους εγγεγραμμένους πελάτες σας, απευθείας μέσα από την πλατφόρμα μας, χωρίς την ανάγκη εξαγωγής και μεταφοράς πελατών

Learn more

Πρόσβαση σε Περιεχόμενο

Δημιουργήστε σελίδες με ειδικό περιεχόμενο ή συλλογή προϊόντων (πχ. συλλογή Best Selling εκπτωσιακών προϊόντων) που θέλετε να παρέχετε μόνο σε συγκεκριμένο εύρος κοινού

Έγκριση πελατών για B2B

Λάβετε ειδοποίηση για κάθε νέο πελάτη που εισάγει στοιχεία επιχείρησης και επιλέξτε αν θα εγκρίνονται αυτόματα ή χειροκίνητα για την πρόσβαση του στις τιμές των προϊόντων σας

Εισαγωγή/Εξαγωγή Πελατών

Εισάγετε, ενημερώστε ή εξάγετε πελάτες και συνοδευτικά στοιχεία όπως βιβλία διευθύνσεων εύκολα και γρήγορα

Συχνές Ερωτήσεις

Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους πελάτες και τη λειτουργία B2B

Μπορώ να έχω πελάτες λιανικής και B2B στο ίδιο eshop;

Φυσικά, η πλατφόρμα μας διαχωρίζει τα δύο είδη πελατών ωστόσο οι δυνατότητες λειτουργούν συνδυαστικά. Όλες οι λειτουργίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε σε Προβολές είτε σε Ομάδες πελατών, είτε στη γενική λίστα πελατών σας.

Χρεώνομαι κάτι επιπλέον για τη χρήση B2B στο eshop μου;

Όχι, όλες οι δυνατότητες της πλατφόρμας παρέχονται σε όλους χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Όλα τα καταστήματα ακολουθούν το ίδιο μοντέλο χρέωσης και έχουν πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες.

Έχω άλλο eshop. Μπορώ να μεταφέρω τους πελάτες μου;

Φυσικά, τα στοιχεία και τα βιβλία διευθύνσεων, αν είχατε στην προηγούμενη πλατφόρμα, μπορούν να μεταφερθούν στο νέο σας eshop. Αυτό που δεν μεταφέρεται είναι ο κωδικός πρόσβασης διότι είναι κρυπτογραφημένος όπως και οι παραγγελίες του υφιστάμενου eshop. Μπορείτε να διατηρήσετε ένα backup για να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό της προηγούμενης σας πλατφόρμας.

Χρεώνομαι για τις αποστολές Viber/SMS και Email;

Η πλατφόρμα NagaCommerce σας παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε λίστες πελατών, καμπάνιες για Viber και SMS. Η αποστολή των μηνυμάτων ωστόσο αφορά τις συνεργαζόμενες εταιρείες που σας παρέχουν τη δυνατότητα να στείλετε τα προωθητικά σας μηνύματα, όπως η M-Stat ή η ApiFon για Viber/SMS.

Κάθε εταιρεία έχει τη δική της τιμολογιακή πολιτική και θα πρέπει να κάνετε σύμβαση μαζί της ώστε να σας παρέχουν τις απαραίτητες για εσάς υπηρεσίες.

Εμείς σας παρέχουμε τα εργαλεία διασύνδεσης με αυτές τις εταιρείες και τους αυτοματισμούς. Για ότι δυνατότητα παρέχουμε εμείς σε επίπεδο πλατφόρμας δεν υπάρχει κάποια χρέωση, η εκάστοτε εταιρεία ωστόσο θα σας χρεώσει ανάλογα με τον τιμοκατάλογο της.

Μη χάνεις χρόνο.

Άνοιξε ένα κατάστημα δωρεάν για 30 ημέρες. Χωρίς υποχρέωση πληρωμής. Χωρίς δεσμέυσεις.